A holttestek azonosítására várnak a gépek

MTI/Index
2011.11.08. 11:24 Módosítva: 2011.11.08. 14:01

Ha az egyiptomi hatóságoktól megérkezik az értesítés arról, hogy a hurgadai baleset halálos áldozatainak azonosítása befejeződött és át tudják őket adni, a Magyar Honvédség gépei három órán belül felszállhatnak – közölte Benkő Tibor vezérkari főnök.

A jelenlegi információk szerint ez a hét második felében történhet meg.

Leszáll a hurghadai buszbaleset sérültjeit szállító első repülőgép Budapesten
Leszáll a hurghadai buszbaleset sérültjeit szállító első repülőgép Budapesten
Fotó: Mihádák Zoltán

Gyűjtés a sérülteknek és az áldozatok családjainak

A Nemzeti Segélyvonal gyűjtést indított az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve sérültjei számára. Az adakozók a 1752-es telefonszám felhívásával 250 forint pénzadományt ajánlhatnak fel az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül.

A két AN-26-os szállítógépet már felkészítették, a repülés végrehajtására vonatkozó diplomáciai engedély kiadása folyamatban van, azt várhatóan még kedden megkapják, a két gép személyzetének a vízumkérelmét pedig az egyiptomi nagykövetség soron kívül bírálja el.

Kedden kora délután leszállt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren a sérülteket szállító első repülőgép. Nyolcan érkeztek haza, őket mentőautókkal a Fiumei úti baleseti sebészetre szállították, jelentette tudósítónk. A második csoport este hat után érkezik, ők súlyosabban sérültek, de szállítható állapotban vannak.

Hurgada, 2011. november 8.  A buszbaleset nyolc sérültje elhagyta a Nile kórházat. Kveck Péter kairói nagykövet közlése szerint már csak egy embert kezelnek a kórház intenzív osztályán. A Kairóban ápolt négy sérült állapota továbbra is súlyos, de állapotuk javult.
Hurgada, 2011. november 8. A buszbaleset nyolc sérültje elhagyta a Nile kórházat. Kveck Péter kairói nagykövet közlése szerint már csak egy embert kezelnek a kórház intenzív osztályán. A Kairóban ápolt négy sérült állapota továbbra is súlyos, de állapotuk javult.
Fotó: Kovács Tamás

Dénes Attila, a QBE Atlasz Biztosító vezérigazgatója azt mondta: a jelenlegi állás szerint három sérültjük van Egyiptomban, velük felvették a kapcsolatot. Hozzátette: nincs szükség arra, hogy hozzátartozókat kiutaztassanak hozzájuk, mivel egy keddi kontrollvizsgálat után vissza tudják őket utaztatni Magyarországra. Elmondta azt is, hogy három biztosítottjuk már nincs kórházban.

Molnár László, az Európai Utazási Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese azt közölte, hogy az egyiptomi buszbalesetben érintettek közül egy utasról tudják jelenleg, hogy az EUB-nál volt biztosítva, ő sajnálatos módon életét vesztette a balesetben.

A hozzátartozókkal már sikerült kapcsolatba lépniük, a holttest repülőgéppel történő hazaszállítása a Magyar Honvédség közreműködésével történik – közölte Molnár László, hozzáfűzve, hogy segítségnyújtó partnerünk (Europ Assistance) képviselője a helyszínen tartózkodik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport