Tizenhat diák lett rosszul egy iskolabuszon

2011.11.09. 17:40 Módosítva: 2011.11.09. 19:03

Tizenhat tardonai általános iskolást kellett kórházba vinni szerdán reggel, mert rosszul lettek az iskolabuszon. Szédülésre, fejfájásra és hányingerre panaszkodtak.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a gyerekek tüneteit az utastérbe szivárgó kipufogógáz okozhatta. A rendőrség lefoglalta a magánvállalkozás által üzemeltetett buszt, és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást.

Danada János, Tardona polgármestere az Észak-Magyarország című lapnak elmondta: a településről ötvenkilenc gyerek jár a kazincbarcikai Pollack Mihály általános iskolába, de a busz szerdán nem volt tele. A gyerekek utaztatását az iskola egy vállalkozótól rendelte meg.

A polgármester úgy tudja, a sofőr menet közben érzékelte, hogy a forró kipufogócsőre csöpögő gázolaj füstöl, ezért megállt és kinyitotta az ajtót is, de ettől csak még több füst keletkezett.

Az iskolaorvos válogatta ki azokat, akik rosszul lettek. Délutánra mindenki jobban lett, ezt a vérvételek eredményei is megerősítették, így senkit sem kellett benntartani. Azokért a gyerekekért, akikért szüleik nem tudtak elmenni, az önkormányzat kocsit küldött.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese kérdésünkre elmondta, hozzájuk nem érkezett riasztás az ügyben.