Hazaért 3 súlyos hurgadai sérült

2011.11.10. 06:31 Módosítva: 2011.11.10. 11:40
Csütörtökön hajnalban megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre az a repülőgép, amely az egyiptomi buszbaleset négy legsúlyosabb sérültje közül hármat szállított Budapestre. Csütörtökön délelőtt Hurgadából újabb kilenc sérült indult haza. A 11 holttest hazaszállítása folyamatban van, közölte a Miniszterelnökség.

A három sebesültön kívül a gépen utazott egy hozzátartozó, valamint az Országos Mentőszolgálat specialistája, aki az egyiptomi orvosokkal együtt dolgozott azért, hogy a sérültek szállítható állapotba kerüljenek, közölte szerdán késtő este Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Az egyik súlyos sérült - egy hozzátartozójával - előreláthatólag csütörtök reggelig még Kairóban marad, mert az orvosok olyan változást észleltek az állapotában, amely miatt őt más módon, másik fajta repülőgéppel kell majd hazaszállítani.

Budapest, 2011. november 10. Mentőautók szállítják kórházba rendőri felvezetéssel a sérülteket a Fiumei úton a Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ Fiumei úti épületébe.
Budapest, 2011. november 10. Mentőautók szállítják kórházba rendőri felvezetéssel a sérülteket a Fiumei úton a Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ Fiumei úti épületébe.
Fotó: Lakatos Peter

Csütörtökön délelőtt újabb kilenc sérült indult haza Egyiptomból, miután  felszállt Hurghadából az őket Magyarországra szállító repülőgép - közölte a Miniszterelnökség.

Ezzel a géppel tér haza Budapestre az Országos Mentőszolgálat műveleti igazgatója is. Kairóban még egy súlyos sérült és kísérője tartózkodik, gépük előreláthatóan csütörtök délután indul Kairóból, és este érkezik Budapestre - olvasható a közleményben. Valamennyi eddig hátra maradt személyi ingóságot az utazási iroda charter gépével szerdán hazaszállítottak, és a csomagok kiosztását is az utazási iroda szervezi meg.

A 11 holttest hazaszállítása folyamatban van, a Miniszterelnökség erről az AN-26-osok magyarországi landolása után ad tájékoztatást - írták.

Kedden két repülőgéppel - kora délután és este - összesen 17 sérültet hoztak haza Egyiptomból. Szerdán reggel pedig Hurghadából az egyiptomi buszbaleset újabb öt magyar sérültjét indították útnak repülőgéppel Budapestre.

A vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar turista vesztette életét és további 29 megsérült.