A rendőrség négy embert tart felelősnek Dominik haláláért

2011.11.11. 10:40 Módosítva: 2011.11.11. 10:43
Négyen felelősek a Cseppkő utcai gyermekotthonban egy ráboruló bútor miatt életét vesztő kisfiú haláláért a rendőrségi nyomozás szerint.

A rendőrség lezárta a nyomozást a Cseppkő utcai otthonban meghalt hároméves Dominik ügyében - írja a Blikk. A nyomozók szerint négy ember felelős a kisfiú haláláért. A nyomozás során egyértelműen megállapították F. Judit gondozónő, a gondnok, a karbantartó és még egy akkor ott dolgozó ember felelősségét a tavaly novemberi baleset kapcsán.

Az akkor huszonöt éve ott dolgozó, helyettesként beosztott, rutinos nevelőnek aznap hét gyerekkel kellett foglalkoznia. A nevelői szobában ugyanakkor egyetlen gyerekkel foglalkozott, míg a többiek egyedül voltak.

A három éves Dominik bement testvéreivel közös szobájába, ahol a nem megfelelően rögzített könyvespolcról egy játékot akart levenni. Ahogy mászott fel, ráborult a szekrény. Egy másik gyerek talált rá. Azonnal szólt a nevelőknek, akik hívták a mentőket. A mentők megérkezéséig életben tartották a fiút, de végül nem sikerült megmenteni.

A bútort a nyári falfestési munkálatok után elfelejtették szabályosan rögzíteni, emiatt borulhatott rá a kisfiúra.

Dominik csak ideiglenesen volt állami gondozásban. Szülei elvesztették albérletüket, ezért egy időre a Cseppkő utcai Gyermekotthonba helyezték a gyerekeiket.

A BRFK közölte, hogy valóban megtörtént a gyanúsítás az ügyben. AZ iratokat vádemelési javaslattal a II-III. kerületi ügyészséghez küldik. A család jogi képviselője elmondta, hogy a nyomozati anyag megvizsgálása után ők is megteszik a szükséges lépéseket.