Erik, Alexandra
EUR 384,06 Ft
USD 364,85 Ft
9 °C
23 °C

Fogságban marad az egyiptomi sofőr

2011.11.14. 21:40 Módosítva: 2011.11.14. 21:41
Elnézést kért a hurgadai buszbaleset sérültjeitől és az áldozatok hozzátartozóitól Aly El-Hefny egyiptomi nagykövet az RTL Klub hétfő esti híradójában.

Aly El-Hefny azt mondta: "saját maga és az egyiptomi kormány nevében szeretné sajnálatát kifejezni az áldozatok hozzátartozóinak és elnézést kért tőlük, valamint a sérültektől a szerencsétlenség miatt".

Úgy fogalmazott: együtt éreznek velük, és mindent megtesznek azért, hogy kiderüljön, pontosan mi is történt.

Aly El-Hefny közölte, hogy az egyiptomi kül- és igazságügyi minisztérium együtt vizsgálja a tragédia körülményeit, a busz vezetője pedig heteken belül bíróság elé kerülhet, mert a vizsgálatot gyorsított eljárásban végzik az egyiptomi hatóságok.

A nagykövet elmondása szerint két héttel meghosszabbították a sofőr vizsgálati fogságát. Aly El-Hefny elmondta, hogy országában börtön jár az ilyen vétségért.

Mint elhangzott, a diplomata maga kereste meg az RTL Klub híradóját.

Az egyiptomi Hurgadában november 6-án a Best Reisen utazási iroda csoportja három busszal a repülőtérre tartott, amikor az első busz felborult. A balesetben tizenegy magyar meghalt, huszonkilencen megsérültek.

A baleset sérültjeinek első csoportja múlt héten kedden érkezett haza, majd állapotuktól függően szerdán és csütörtökön szállították Magyarországra a könnyebb, majd a súlyosabb sérülteket is. Csütörtök estére az összes sérültet, a tizenegy halálos áldozatot, valamint az elhunytak és sérültek ingóságait is hazaszállították Budapestre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Hírek