Előzetesben a milliós kárt okozó lábodi orvvadász

2011.11.15. 16:37

Több tucat, összességében egymillió forintot meghaladó értékű gím- és dámszarvastrófeát foglaltak le a rendőrök egy lábodi orvvadász otthonában. A férfit letartóztatták.

A rendőrség kedden számolt be a három hete tartott házkutatásról. A hatóságokat a SEFAG Zrt. munkatársa riasztotta, miután Barcs térségében ismeretlenek kilőttek egy dámszarvast. A feljelentő látta, hogy az orvvadászok Lábod felé távoztak. A rendőrök a feljelentés alapján megállítottak egy jelzések nélküli terepjárót, amit egy vadászengedéllyel amúgy rendelkező lábodi férfi vezetett.

A kocsiban rajta kívül egy ráckevei és egy dunaszerdahelyi vadász és egy kaposvári kísérő ült, őket tanúként hallgatták ki.

A kihallgatás után orvvadászat gyanújával házkutatást rendeltek el, ennek során a trófeák mellett engedély nélkül tartott lőszereket, szabálytalanul tárolt lőfegyvereket, valamint egy hűtőkamrában egy félig feldolgozott dámszarvast és más vadat találtak.

A gyanúsított sem az udvaron, sem a hűtőkamrában talált állatok eredetéről, sem pedig az engedély nélkül tartott lőszerekről nem tudott számot adni.