Egy fiú miatt robbantott volna a lány

2011.11.15. 15:55
Egy szerelmi ügyben a korábbi riválisára akarta terelni a gyanút az a bombával fenyegető tinédzser, akit a napokban fogott el a rendőrség.

Korontos Zoltán, Pécs rendőrkapitánya elmondta, hogy a 16 éves esztergomi állami gondozott lány vasárnap felhívta a rendőrség ügyeletét, egy pécsi gyermekotthonban élő lány nevén bemutatkozott, és bejelentette: bomba robban a város egyik bevásárlóközpontjában.

A rendőrök még aznap kiderítették, hogy a bejelentő a volt barátnőjére akarta terelni a fenyegetés gyanúját. Korábban ugyanis ugyanahhoz a fiúhoz vonzódtak, ezen összevesztek, és a lány így szeretett volna bosszút állni volt barátnőjén. A fenyegetés ötletét egy november eleji bombariadó adta, amikor nyolc épületet kellett kiüríteni Pécs belvárosában.

A tinédzser ellen közveszéllyel való fenyegetés vétsége miatt indult eljárás. Jelenleg a lány szabadlábon védekezhet, de ha a bűnössége bebizonyosodik, két évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Pécsen évente három-öt bombariadó van, rendszerint iskolák és bevásárlóközpontok ellen. Novemberben azonban már ez volt a harmadik eset.