Repülős Gizi tagadja a kisteleki lopást

2011.11.16. 16:14

Egy Kisteleken elkövetett besurranásos lopás vádja miatt állt ma a Szegedi Városi Bíróság előtt Repülős Gizi – adta hírül a delmagyar.hu.

A gyanú szerint  a 85 éves, krónikusan visszaeső K. Sándorné B. Gizella 2008. május 7-én egy kisteleki élelmiszerüzlettel egybekötött házba lépett be házvásárlás ürügyén. Amikor senki nem figyelt rá, a hálószobában elzáratlanul hagyott aranyat magához vette.

A lap beszámolója szerint  Repülős Gizi már a tárgyalás elején arra panaszkodott, hogy nem hallja Kádár Gábor bíró szavait.

D KZG20111116004
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A bíró szerint megfelelő hangerővel ismertette a tárgyalás adatait és nyugalomra intette a nénit. Kádár Gábor ezután az idős nő elmúlt években elkövetett lopásai miatt jogerősen kiszabott büntetéseit sorolta fel: az egész országban ismert asszony több mint fél évszázada került összetűzésbe a törvénnyel. Idáig 40 évnyi börtönbüntetést kapott, amiből 17 évet leült.

Repülős Gizi a tárgyaláson elmondta, hogy a fent említett napon nem járt Kisteleken, hiszen aznap pont Gizella nap volt, amit a családdal ünnepelt Miskolcon, amit fotókkal is tud bizonyítani. Az idős nő vallomásából az is kiderült, hogy soha nem ült repülőn, nehezményezi ezen jelzőt a neve előtt, amit még 1953-ban aggattak rá. Gyerekkorában agyhártyagyulladása volt, ami miatt a mai napig ha stressz éri, lopnia kell.

A védelem 4 tanút idézett meg a tárgyalásra, de közülük senki nem jött el, aminek hiányában a bíró nem tudott ítéletet hozni.

Repülős Gizit legutóbb 2011 augusztusában Kapuváron érték tetten, ahonnan 700 ezer forint értékű arannyal távozott egy családi házból.