Elloptak több tucat kutyát a csivavagyárból

2011.11.17. 15:25

Elloptak ötven-hatvan csivavát csütörtökre virradóra arról a helvéciai tanyáról, amelynek a tulajdonosa ellen állatkínzás gyanúja miatt korábban eljárás indult, közölte a rendőrség. A bejelentés után a helyszínelés megkezdődött.

November 9-én állampolgári bejelentés alapján a rendőrség, a hatósági állatorvos és a Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársai tartottak ellenőrzést a helvéciai tanyán, ahol a főkapitányság akkori közlése szerint borzalmas körülmények között tartották a csivavákat.

A tanya melléképületeiben 369 kutyát helyeztek el, részben kifutóban, részben pedig kisméretű ketrecekben. Az állatok közül harmincegy kutyát azok leromlott állapota miatt állatorvoshoz vittek. A hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutyák a tartási körülményeikből adódóan maradandó egészségkárosodásnak vannak kitéve. A kutyákat a rendőrség lefoglalta.

A baon.hu cikke szerint a tulajdonos akkor azt mondta, "kedvtelésből tartják" a kutyákat. Hat éve foglalkoznak csivavákkal, állítása szerint a több száz állatot rendszeresen oltja és felügyeli egy jó hírű kecskeméti állatorvos.