Megtámadták az újbudai Fidesz-iroda két munkatársát

2011.11.23. 14:26 Módosítva: 2011.11.23. 18:03
Két idős nőt bántalmazott egy ismeretlen férfi a Fidesz egyik fővárosi irodájában. A pártok elítélték az erőszakot, Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő a gyurcsányi gyűlöletkeltés újabb bizonyítékát látja az esetben.

Egy ismeretlen férfi megtámadta és bántalmazta a fővárosi XI. kerületi Fidesz-iroda két munkatársát szerda délben – közölte Milassin Levente, a XI. kerületi önkormányzat kommunikációs irodájának vezetője. A két idős munkatársat kórházba szállították, a támadót a rendőrség keresi.

A harminc év körüli, 180 centiméter magas, jól öltözött férfi szerda délben lépett be a párt irodájába. Amikor az ott tartózkodó nő megkérdezte, miben segíthet, a támadó csak annyit mondott: "ebben!", majd ököllel támadt rá, és a segítségére siető aktivistát is fellökte.

Milassin Levente tájékoztatása szerint a két megtámadott nőt a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

Az irodavezető kérdésünkre elmondta, a megütött munkatárs az arcán sérült meg, kollégája beverte a fejét. A körülményekhez képest jól vannak.

A rendőrök a biztonsági kamerák felvételeit is elemzik majd, hogy megtalálják a támadót. A BRFK a helyszíni szemle után csak annyit közölt, hogy súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Hoffmann Tamás, a kerület Fidesz–KDNP-s polgármestere minden párt nevében elítélte az erőszakos támadást. "Szomorú és megengedhetetlen, hogy a társadalmi feszültségek erőszakos cselekményekben mutatkozzanak meg" – írta.

Az MSZP emlékeztetett arra, hogy korábban sajnos kénytelenek voltak elszenvedni számos agresszív megnyilvánulást, így nem csak elvi szempontból, hanem gyakorlati tapasztalat alapján is elítélnek minden erőszakot.

Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő közleményét szó szerint idézzük:

"A Fidesz mélységesen felháborítónak tartja és elítéli a XI. kerületi Fidesz-iroda munkatársait ért támadást. Tűrhetetlen, hogy egyes politikai pártok erőszakos cselekedetekre buzdítják az embereket, ahelyett, hogy békés eszközökkel, törvényes keretek között vívnák meg politikai csatáikat a Parlamentben.

Felszólítjuk az ellenzéki pártokat, hogy hagyjanak fel a gyurcsányi gyűlöletkeltéssel, az indulatok szításával, a riogatással, és ne az embereket használják fel politikai céljaik eléréséhez.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport