Erzsébet
1 °C
4 °C

Parkoló autók közé csapódott egy autós Budán

2011.12.04. 12:50 Módosítva: 2011-12-04 13:28:26
Összesen öt autó tört össze a vasárnap délben történt balesetben, egy ember életét vesztette.

Súlyos közlekedési baleset történt délben Óbudán, a Szentendrei út belváros felé tartó oldalán, tudtuk meg egy olvasótól, aki képet is küldött a balesetről. A Szentendrei út 30. szám előtt szakaszon a járdán parkoló autók közé vágódott egy gépkocsi, ott három autót összetört, majd a villanyoszlopnak csapódva áll meg.

A Magic Burger közvetlen közelében történt balesetet végignézték a hamburgersütödében dolgozók. A szemtanúk szerint a balesetet az okozhatta, hogy a meglehetősen gyorsan hajtó autós a buszsávban próbált előzni egy másik járművet. Azonban a manőver nem sikerült, először súrolva nekiütközött az előzött autónak, majd a sofőr elveszthette uralmát autója fölött, fölkapott a padkára és a járdán álló autók közé kanyarodott.

Fotó: Fazekas Eszter /

A nagy sebességgel érkező, két autót szinte teljesen összetörő, egy harmadikat megrongáló autót végül a villanyoszlop fogta meg, ha az nincs, akkor a hamburgeres bódéban áll meg. Az ütközés erejétől két autó így is nekicsapódott az ott lévő kaszinó teraszhelyiségének, benyomva annak sátorvászon falát.

A baleset helyszínére három autóval kiérkezett a tűzoltóság is, ők áramtalanították az összetört autókat, illetve segítettek kiemelni a kocsiból a balesetet okozó sofőrt. Az Index úgy tudja, hogy a sofőr a helyszínen életét vesztette, sérültje nincs a balesetnek.

baleset
Fotó: Tóth Péter /

A rendőrség megerősítette, hogy a balesetben életét vesztette a sofőr, egy 36 éves férfi. A baleset körülményeit még vizsgálják, így annak okáról egyelőre nem tudott tájékoztatást adni a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?