Kisiklott az 1-es villamos

2011.12.05. 20:30

Kisiklott az 1-es villamos egyik kocsija hétfő este a budapesti Könyves Kálmán körúton, a ferencvárosi kocsiszínnél, emiatt a Rákóczi híd (volt Lágymányosi híd) és a Népliget között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

D  MI20111205002
Fotó: Mihádák Zoltán

A felső vezeték leszakadt, a villamos pedig keresztbe fordult a sínen és akadályozza a közúti forgalmat is. A baleset miatt a 103-as buszok kerülő úton közlekednek.

Információink szerint a három kocsis Tatra szerelvény a Lágymányosi híd irányából a Népliget felé tartott, amikor a kocsiszínbe vezető vágányleágazáshoz ért. Az első két kocsija rendben áthaladt, amikor valamilyen oknál fogva a harmadik kocsi előtt a váltó átállt, és átterelte a kocsit a kocsiszín felé vezető sínpárra. Ettől az utolsó kocsi leszakadt a két elsőről és keresztbe állt az úton. Az anyagi kár jelentős.

D  MI20111205003

A baleset okait vizsgálják. Úgy tudjuk, hogy a villamosvezető nem tudja a váltót átállítani, miután az első kocsi áthaladt felette, ezért műszaki hiba vagy más helyről történő hibás váltóállítás miatt történhetett meg a baleset.

A villamosforgalom várhatóan este 10 óra körül állhat helyre. A balesetben senki sem sérült meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport