Ágnes
-1 °C
2 °C

Az eltűnt szolnoki pár holttestét találhatták meg

2011.12.06. 18:51

Feltehetően a több mint két hete eltűnt szolnoki házaspár holttestét találták meg a nyomozók kedden, közölte Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szabó elmondta: a bűnügyben nyomozó rendőrök az elmúlt napokban végzett kihallgatások eredményeként kedden egy férfi és egy nő holttestére bukkantak. Az elhunytak személyazonosságának és haláluk okának megállapítása szakértők bevonásával jelenleg is tart, így egyelőre csak valószínűsíthető, hogy a több mint két hete eltűnt szolnoki házaspárról van szó.

Arra a kérdésre, hogy honnan kerültek elő a holttestek, a szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt válaszolni. Az eddig ismertté vált adatokon kívül az ügy egyéb részleteiről sem beszélt.

A 60 éves Baunok István és 61 éves felesége november 17-én tűnt el a szolnoki Kertész úton álló házukból, két személyautójukkal együtt. Azóta nem adtak életjelet magukról. A rendőrség eddigi adatai szerint feltehetően a 36 éves nagytarcsai Herczku Szabolcs, a volt NB I.-es futballista és az ugyancsak 36 éves újszászi M. Tibor János rabolta el a házaspárt. Európai elfogatóparancsot adtak ki ellenük. A nyomravezető kétmillió forintot kaphat. A Blikk szerint egy elszámolási vita állhatott a bűncselekmény hátterében.

Az eltűnéssel kapcsolatban elfogtak egy férfit múlt pénteken, és őt hétfőn előzetes letartóztatásba is helyezte a bíróság. Emberöléssel gyanúsítják, mondta az m1 Híradójának a férfi ügyvédje, hozzátéve: fellebbeznek az előzetes letartóztatás miatt. Az ügyvéd megerősítette: védence rokoni kapcsolatban áll M. Tiborral.