Fa dőlt egy bölcsődére Egerben

2011.12.08. 13:57 Módosítva: 2011.12.08. 16:40
A csütörtök reggel óta tartó szélviharral összefüggésben délig országszerte 120 alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, a mentősök két sérültet láttak el, egyikük autóban ült, másikuk gyalogosan közlekedett, amikor rádőlt egy fa.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint csütörtök délig összesen 120 bejelentés érkezett az ország tűzoltóságaira a szélviharral kapcsolatban, főként Pest megyéből és a főváros területéről, de több riasztást kaptak a Heves és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tűzoltóságok is.

Fakidőléshez és leszakadt faágakhoz 70 alkalommal riasztották a tűzoltókat, míg több helyen az épületek tetőszerkezetében keletkezett károkhoz kellett kivonulniuk – mondta Hajdú Márton, az OKF helyettes szóvivője.

Heves megyében, Hatvan és Nagygombos között súlyosan megsérült egy autó vezetője, amikor fát döntött a közlekedő járműre az erős szél – közölte Soltész Bálint, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egerben a Vallon úti bölcsődéhez vonultak ki a tűzoltók, az épületre egy húszméteres fa dőlt.

Pest megyében csaknem két tucat fát döntött ki az erős szél csütörtök délelőtt – közölte Szabó János, a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese. A szél Dunavarsányban megrongálta az edzőtábor egyik épületének a tetőszerkezetét.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hét esetben riasztották a tűzoltókat. Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: fakidőléshez kellett kivonulniuk Miskolcon, Abaújkéren és Mezőkövesden, emellett az erős szél megbontotta a miskolci Pattantyús úti általános iskola tetejét is.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrséget Miskolcon négy helyszínre riasztották, Miskolctapolcán egy villamosvezeték szakadt le, a Tetemváron és a Kis Ernő utcában egy villanyoszlop dőlt ki, az István király úton egy födémet bontott meg az erős szél. A rendőrség az utcát lezárta.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Csengerben egy lakóház kéményének a falát bontotta meg, Nyíregyházán pedig faágakat tört le az erős szél. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Pakson egy fa az erős szél miatt rádőlt a városi múzeum épületére, a műszaki mentést a paksi tűzoltók végzik – mondta Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

A Mávinform tájékoztatása szerint a kelebiai vonalon Délegyháza és Taksony között egy ötszáz méteres szakaszon csak leeresztett áramszedővel járhatnak a szerelvények, mert a viharos szélben az egyik mozdony áramszedője megsértette a villamos felsővezetéket. Biatorbágy és Kelenföld között több szakaszon felsővezeték-zárlat nehezíti a vasúti közlekedést. Megkezdték a helyreállítást.