Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Kleptomániás macskától a borsbombás bevásárlóig

2011.12.11. 09:51

Az AFP francia hírügynökség összegyűjtötte az általa közölt, idei legkülönösebb híreket.

Megemlítik többek közt egy kleptomániás macska leleplezésének esetét. Egy kaliforniai macska hatszáz tárgyat tulajdonított el saját gazdáitól, illetve a szomszédoktól az elmúlt három év során. Lelepleződése egy infravörös kamerának köszönhető.

Hasonlóan furcsa volt arról az esetről szóló hír is, amikor egy Los Angeles-i lakos a szezonvégi kiárusításkor borsbombával hatástalanította vevőtársait egy nagyáruházban, hogy azok ne tudják elkapkodni előle a leértékelt árut. Erőszakos bevásárlási lázának mintegy 20 ember esett áldozatul, közöttük gyermekek is.

Az utolsó ítéletet a közeljövőre jósoló fundamentalista keresztények iránti együttérzésből amerikai üzletemberek egy csoportja új szolgáltatást ajánl a földi siralomvölgytől búcsúzóknak, akik aggódnak háziállataik megítéltetésük utáni sorsáért. Bizonyos összeg fejében a Eternal Earth-Bound Pets nevű vállalatnak immár 259 ügyfele van, akik állatonként 155 dollárt fizettek azért, hogy a túlvilágra való távozásuk után háziállataikat jó kezekben tudhassák.

Nem kis port kavart idén az  - az Index olvasóihoz talán el sem jutott - hír is, miszerint egy 12 éves brit fiú szoknyában ment iskolába egyik reggel, tiltakozásul azért, mert az iskolai egyenruhához tilos a rövidnadrág viselete még meleg időben is. "Nyáron a lányok hordhatnak szoknyát, de a fiúk nem viselhetnek rövidnadrágot. Úgy gondoljuk, hogy ez hátrányosan különbözteti meg a fiúkat" - jelentette ki Christ Whitehead iskolájának 1300 tanulója előtt.

S. M. Krisna indiai külügyminiszter tévedésből portugál kollégájának beszédét olvasta el egy februári ENSZ-tanácskozáson New Yorkban. A 78 éves diplomáciai vezető mintegy három percen át adta elő a rossz szöveget, mielőtt munkatársai észrevették a bakit.

Az egyik legmegdöbbentőbb híradás Oroszországból érkezett. Itt orosz határőrök állítólag feltartóztattak egy ukrán állampolgárt áprilisban, aki egy medvével a hátsó ülésen akarta elhagyni az országot. A délkeleti Belgorodnál lévő átkelőhelynél egy takaró alatt találták meg a felnőtt nőstény medvét. Az ukrán férfi azzal védekezett, hogy cirkuszi mutatványosként már évek óta együtt dolgozik az állattal, és családtagként kezeli őt, így mindenhová magával viszi.

Nehezen hihető, de megjelent idén az hír is, miszerint a vietnámi rendőrség elhatározta, hogy halászhálót vetnek be a szabálytalan motorozók ellen. A szabálytalanul motorozók rendkívül sokan vannak az országban, különösen a nagyvárosokban ünnepek idején.

Egy Palermóban dolgozó szicíliai alkalmazott fizetést kapott hólapátolás címén márciustól augusztusig, amikor különösen nagy melegek sújtották az olasz szigetet. Salvatore Di Grazia, a palermói polgári védelem alkalmazottja áprilisban 17 órányi túlórát számolt fel hólapátolásra, amikor a napi minimum hőmérséklet meghaladta a 10 Celsius-fokot, májusban 50 órát lapátolt, júniusban 38-at, júliusban 44-et és 200-at augusztusban, amikor a hőmérséklet minden nap meghaladta a 30 fokot árnyékban. A nagyjából 350 hóeltakarító túlórából végül 45-öt ki is fizettek neki.