Bestiálisan gyilkolták meg az ékszerészt

2011.12.12. 14:56 Módosítva: 2011.12.12. 15:12

Hétfő délelőtt elfogták a Thököly úti üzletében még november 15-én megölt ékszerész feltételezett gyilkosát, jelentette be Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. A férfi beismerte tettét, de az eltűnt ékszerek egy része még hiányzik.

A kábítószerfogyasztó férfi néhány nappal a gyilkosság előtt, november 11-én ünnepelte a 30. születésnapját, utána bódult állapotban kóválygott az utcákon, így talált be az ékszerészhez. Ha nem állt volna kábítószer hatása alatt, akkor feltehetően nem lett volna ilyen bestiális a gyilkosság, a 66 éves férfit több késszúrással ölték meg.

A térfigyelő kamerák felvételeket készítették, ezt közreadták a sajtóban, emellett az is segített, hogy felvették a kapcsolatot a zálogházakkal. Megtalálták azt a zálogházat, ahol a férfi mintegy 500 ezer forintért eladta az ékszerek egy részét.

Sufniban bújt el egy másik gyilkos

A rendőrök szombaton a gyilkosság helyszínétől nem messze elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint előző nap meggyilkolt egy 22 éves nőt a Péceli úton. A rendőrök körbezárták a környéket, ezért a férfi egy környező ház sufnijában bújt el, ott találtak rá.

Sérülések voltak rajta, ezért jelenleg kórházban őrzik, kedden kerülhet előzetes letartóztatásba, akkor kezdik meg a kihallgatását is. A sérüléseket a rendőrség szerint valószínűleg az okozhatta, hogy a gyilkosság előtt veszekedtek a nővel, aki elutasította közeledését.

A rendőrség szerint a férfinak már voltak ügyei, ezért a három csapás törvény vonatkozik rá, és hosszú időre börtönbe kerülhet.

Nem a mobil volt a döntő

A pénzszállítórablásról csak röviden esett szó a rendőrségi sajtótájékoztatón, Fülöp Valter visszautasította azokat a sajtóértesüléseket, hogy a rendőröket az egyik tettes bekapcsolt mobilja vezette volna nyomra, mivel attól már a tetthely közelében megszabadult. A pénz még hiányzó részét keresik, emellett pedig azt is kutatják, ez elfogott két bűntársa mellett voltak-e még társai.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport