Háznak lökött egy buszt egy teherautó

2011.12.12. 12:12 Módosítva: 2011.12.12. 12:16
Helyi járatú autóbusszal ütközött össze egy teherautó hétfő délelőtt Szegeden, közölte a rendőrség. A balesetben öten megsérültek, köztük egy ember súlyosan.

Az elsődleges adatok szerint a mobilvécéket üzemeltető cég teherautója feltételezhetően nem adott elsőbbséget az autóbusznak. Az ütközés erejétől a busz egy háznak is nekicsapódott, miután egy sövénysoron áthaladt és kidöntött egy fát.

A balesetben öten sérültek meg: a busz utasai közül egy ember súlyos, három könnyebb sérüléseket szenvedett, szintén könnyebben megsérült a házban lakó asszony. Ő és két másik sérült nem igényelt kórházi ellátást.

A teherautó szállítótartálya megrepedt, abból szivárog annak tartalma, a busznak pedig a jobb és a bal oldala is megsérült. Mindkét járműnek kitört a szélvédője.

Tátrai János, a Csongrád megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: a helyszínre tart egy statikus, hogy megállapítsa, a ház mennyire károsodott a balesetben.

A delmagyar.hu információi szerint a teherautó 30-as övezetből, a petőfitelepi Balatoni utcából kanyarodott ki, vagyis elsőbbséget kellett volna adnia a 21-es busznak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport