Rabosították a Pécsi Egyházmegye volt gazdasági igazgatóját

2011.12.13. 12:23
Ötvenmillió forintot meghaladó hűtlen kezeléssel és a számviteli fegyelem megsértésével gyanúsítják W. Gyulát, a Pécsi Egyházmegye volt gazdasági igazgatóját. A férfit kedden rabosították, de nem vették őrizetbe.

Kihallgatta és rabosította W. Gyulát a rendőrség, értesült a Dunántúli Napló. A lap értesülései szerint W.-t hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A Pécsi Egyházmegye volt gazdasági igazgatóját nem vették őrizetbe, egyelőre szabad lábon védekezhet.

A Dunántúli Napló értesülései szerint a délelőtt 11-kor véget ért kihallgatás után W.-t szabályosan rabosították, ujjlenyomatot vettek tőle és lefényképezték.

Fenyvesi Csaba, a gyanúsított védője megerősítette a lap értesüléseit. Tájékoztatása szerint védencét 50 millió forintot meghaladó hűtlen kezeléssel és a számviteli fegyelem megsértésével gyanúsítják.

W. Gyula tagadta a vádakat, de együttműködő volt. Fenyvesi szerint most már megkapták a szakértői véleményeket, azok áttanulmányozása után részletes védekező iratot, önvallomást készítenek.

Nem kizárt, hogy az ügynek további gyanúsítottjai is lehetnek.