Szétégették a torkát a sugárkezeléssel

2011.12.16. 07:44

Egy budapesti nő feljelentést tett a rendőrségen, mert az Uzsoki kórházban elrontották a sugárkezelését, túl nagy dózist kapott belőle, írja a Blikk.

Az asszonynál korábban bal oldali gégerákot diagnosztizáltak, két műtéttel eltávolították a daganatot.

Azt mondja, már tíz sugárkezelés után bevörösödött a nyaka, és nyelési gondjai voltak, de a kórházban azt tanácsolták neki, hogy egyen tejfölt, ha ég a torka.

"A tizenötödik kezelés után viszont már egyáltalán nem tudtam nyelni és aludni a fájdalomtól. A huszadik sugarazás után a nyakam kisebesedett, már inni sem tudtam, és olyan köhögőrohamok jöttek rám, hogy mindent kihánytam. Amikor kérdeztem az orvost, hogy ez normális-e, azt mondta, hogy igen" – folytatta.

Amikor a huszonnegyedik sugarazásra érkezett, a kezelőnővér mondta, hogy ő nem hajlandó több sugarat adni, mert borzalmasan néz ki a nyaka. "Délután bementem a doktorhoz, aki leültetett és azt mondta, van egy jó és egy rossz híre, majd szenvtelen arccal közölte: a rossz hír, hogy valahogyan elszámolták a sugárdózist, és a kelleténél többet kaptam, a jó hír pedig az, hogy emiatt itt be is fejeződik a kezelés" – idézte fel a történteket az asszony.

Az esetet a kórház is vizsgálja, a rendőrség megerősítette, hogy feljelentést kaptak az ügyben.