Előzetesben a darabolós gyilkosság gyanúsítottja

2011.12.18. 10:32 Módosítva: 2011.12.18. 10:41
A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte a pestszentlőrinci darabolós gyilkosság elkövetésével gyanúsított nő előzetes letartóztatását.

A Fővárosi Bíróság honlapján szombaton közzétett közlemény szerint a bíróság végzésében az emberölés bűntette miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi főosztály életvédelmi osztályán indult büntetőügyben elrendelte T. Edit gyanúsított előzetes letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb 2012. január 17-ig.

A végzés szerint figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, valamint a gyanúsított személyi körülményeire, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, illetve szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. A végzés jogerős - áll a Fővárosi Bíróság közleményében.

Az ügyészség pénteken indítványozta a darabolós gyilkosságelkövetésével gyanúsított nő előzetes letartóztatását.

Az áldozat élettársa volt

A rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy elfogták a pestszentlőrinci darabolós gyilkost; a megölt férfi élettársa, az 52 éves T. Edit részletes beismerő vallomást tett. Az elkövető előbb megfojtotta a férfit, majd a holttest mindkét kezét és lábát könyöknél, illetve térdnél megcsonkolta. A holttestet, amelyről a végtagok részeit levágták, megtalálták.

Szokolai Zoltán, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője korábban elmondta: hétfőn érkezett hozzájuk bejelentés a talált emberi testrészekről. "A szokásos nyilvántartási ellenőrzések" során állapították meg, hogy a végtagok F. Györgyhöz tartoznak. Ezután az ő kapcsolatrendszerét térképezték fel, T. Editet pedig szerdán igazoltatták közterületen, majd előállítása során a nő a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A gyanúsított a rendőröknek azt mondta: hosszan tartó rossz viszony volt közte és a férfi között az alkoholizálás és a sértett agresszivitása miatt. A nő azt állította, a darabolás konkrét körülményeire nem emlékszik, így a szemle feladata a bűntett részleteinek feltárása.