Harry telefonon hallgatta barátja kirablását

2011.12.18. 16:24
Telefonon hallgatta végig barátja utcai kirablását Harry herceg, aki azonnal autóba ült és a helyszínre hajtott.

A Mail on Sunday című vasárnapi brit lap beszámolója szerint a délnyugat-londoni Battersea kerületben zajlott az eset. Harry - II. Erzsébet királynő unokája, Vilmos herceg, a majdani brit uralkodó öccse - éppen telefonon beszélt Thomas van Straubenzee-val, amikor a rabló lecsapott, és kiragadta a herceg arisztokrata származású barátjának kezéből mobiltelefonját.

Harry - aki a Mail értesülése szerint az incidens pillanatában londoni rezidenciáján, a Clarence House-ban tartózkodott - fültanúja volt van Straubenzee és a rabló küzdelmének. A herceg - tartva attól, hogy barátja megsérült - testőre kíséretében a helyszínre autózott. A környékre érve több utcán is végighajtottak, de nem lelték Straubenzee nyomát, ezért felkeresték a kerületi rendőrőrsöt. Itt meg is találták Harry barátját, aki éppen feljelentést tett kirablása ügyében.

Mivel Harry az ügy koronatanúja, a rendőrség megkérte az uralkodói rokont, hogy tegyen tanúvallomást, amit a herceg teljesített is. Harry a rendőrségi jegyzőkönyv felvétele után hazafuvarozta Straubenzee-t, majd maga is hazatért.

Happy end

A rendőrség időközben bejelentette, hogy elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját, és az elrabolt mobil is meglett.

A Mail on Sunday szerint valószínűleg most fordult elő első ízben, hogy a brit királyi család valamely magas rangú tagja személyesen keresett fel egy rendőrőrsöt bűncselekmény bejelentése végett.

A brit hadseregben szolgáló Harry - aki nemrégiben tért haza amerikai harcihelikopterpilóta-kiképzéséről - és Thomas van Straubenzee gyermekkori jó barátok, együtt jártak általános és középiskolába.

A holland származású van Straubenzee-dinasztia régóta a brit királyi család bennfentes baráti körébe tartozik, és Thomas van Straubenzee Vilmos hercegnek is közeli barátja.

A londoni Battersea városnegyed hírhedt arról, hogy jómódú lakóit rendre brutális rablótámadások érik. Az év elején Niall Hallt, II. Erzsébet királynő édesanyjának, a néhai Erzsébet anyakirálynőnek egykori személyi titkárát ejtette foglyul egy banda, késsel kényszerítve arra, hogy fedje fel bankkártyája kódját. Utána elrabolták kocsiját, értékes óráját és a nála lévő készpénzt, és mindeközben olyan súlyosan bántalmazták, hogy vérömleny keletkezett agyában.