Stadler kenyér helyett zsemlét kap

2011.12.29. 08:20 Módosítva: 2011.12.29. 08:33

A szegedi Csillag börtönben őrzik Stadler Józsefet, aki a baon.hu-nak adott interjúban elmondta, hogy máshol is el tudta volna képzelni a gyógykezelését.

Az adócsalásért elítélt akasztói vállalkozó cukorbetegséggel küzd. "Úgy ítélték meg, hogy Szegeden jobban tudják biztosítani az egészségügyi felügyeletemet" – mondta. A börtönben szakemberek állítják össze az étrendjét, reggelire például kenyér helyett zsemlét kap.

A Csillagban senki sem fogadta ellenségesen, "még azok sem, akik életfogytiglanra vannak ítélve". A fegyőrökkel sincs konfliktusa. "Aki ismer engem, az tudja, hogy nem vagyok nagy arcú, teszem a dolgomat" – tette hozzá Stadler.

Lapinformációk szerint tavasszal átszállítják Nagyfára, ahol mezőgazdasági munkát is kaphat, erről azonban ő még nem tud.

Stadler továbbra is ártatlannak vallja magát. "Ezzel az erővel azonnal be lehetne csukni a vállalkozók 80 százalékát Magyarországon. Ön végigülte a tárgyalásomat, hallhatta, hogy folyamatosan kértem a bíróságtól, az én bizonyítékaimat is vegyék figyelembe. De semmi nem történt" – panaszolta. Az igazáért akár Strasbourgig is elmegy.

A szegedi ítélőtábla novemberben jogerősen négy év tíz hónap börtönbüntetéssel és 67 millió forintos vagyonelkobzással sújtotta Stadler Józsefet, aki strómanok segítségével irányított vállalkozásai nevében valótlan adóbevallásokat nyújtott be, a könyvelésekben fiktív számlákat szerepeltetett, és nem fizetett be 67 millió forint társasági adót.