Halottjai is vannak az olaszországi szilveszterezésnek

2012.01.01. 13:21

Két halálos áldozata van a szilveszteri dáridózásnak Olaszországban, s csaknem hatszázan sérültek meg - közölte vasárnap az olasz sajtó. Egy 31 éves férfi életét oltotta ki saját római lakásában egy nagy robbanóerejű, de rossz minőségű petárda. Itt négy gyerek is megsérült, egyiküknek válságos az állapota. Halálos lövés ért egy férfit Nápolyban, ahol a szilveszterezés elkerülhetetlen kelléke a lőfegyverek ropogtatása. Az áldozat életét valószínűleg egy eltévedt lövedék oltotta ki.

Szerte Olaszországból érkeznek jelentések különféle balesetekről. Legfrissebb adatok szerint a petárdák durrogtatásában 595-en sérültek meg. A balesetek megelőzésére indított akciókban az olasz rendőrség 437 embert vett őrizetbe, 1200 rakétavetőt, nyolc lőfegyvert, több mint 64 tonna pirotechnikai anyagot, csaknem három tonna lőport, több mint nyolc tonna házilagos készítésű robbanóanyagot és 11 ezer detonátort kobzott el, lényegesen többet, mint az előző szilveszteri mulatság előtt.

Az olaszok rendesen kivették a részüket az éjszakai utcai ünneplésekből. Csaknem 300 ezren mentek el a Colosseum előtti téren tartott hagyományos újévi koncertre. A velencei Szent Márk téren pedig közel 70 ezer ember gyűlt össze, hogy pontban éjfélkor csókolózással köszöntse az új esztendőt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport