Börtönőr rabolt ki egy kalocsai bárt

2012.01.02. 11:51

Meglepődtek a rendőrök, amikor néhány napja kiderült egy novemberi rablás gyanúsítottjáról, hogy fegyőr az Állampusztai Börtönben, írja a baon.hu. A rablás november 22-én este hét óra körül történt. A kalocsai Blue 13 drinkbárba egy fekete sapkát és kapucnis pulóvert viselő férfi lépett be, az arcát fekete sállal takarta, fekete kesztyűs kezében pedig egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzött. A földre parancsolta a két vendéget, az alkalmazottaknak pedig átnyújtott egy nejlonszatyrot, és a bevételt követelte. Nem sérült meg senki, de a rabló végül több százezer forinttal menekült el. Tettét azonban négy kamera is rögzítette, a felvételek is segítettek a rendőröknek a megtalálásában.

Miután kiderült, hogy egy büntetés-végrehajtási intézet állományába tartozik, az eljárást ettől a ponttól kezdve átvette a kecskeméti nyomozó ügyészség. A gyanúsított december 30-án került őrizetbe, másnap már meg is hallgatták a Kecskeméti Városi Bíróságon, és előzetes letartóztatásba helyezték.

A lapnak Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy a fegyveres rablás gyanúsítottja egy Bács-Kiskun megyei bv. őrmester. A szóvivő szerint a férfi "anyagi terhei megoldásaként" döntött a rablás mellett.