Magyarországon fogták el Kicsi Lupe volt férjét

2012.01.11. 09:26 Módosítva: 2012.01.11. 13:52
Budapesten fogták el Pablo Lapiedrát, a gyerekpornóval vádolt kolumbiai rendezőt, aki december 20-án tűnt el Spanyolországból, ahol a kiadatásáról tárgyaltak. Az Interpol Lapiedra volt nejét, a világhírű pornósztár Lupe Fuentest is keresi.

Magyarországon, Budapesten tartóztatták le Pablo Lapiedra kolumbiai pornórendezőt, jelentette a La Semana magazin spanyol bírósági forrásokra hivatkozva. Lapiedra a kolumbiai hatóságok szerint fiatalkorú lányokkal forgatott pornófilmeket, ezért pedofíliával vádolják.

Megkeresésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette a hírt, Lapiedrát tájékoztatásuk szerint nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el.

A közigazgatási minisztérium (KIM) igazságügyért felelős államtitkárságának tájékoztatása szerint Lapiedrát már meg is hallgatta a Fővárosi Bíróság. Lapiedra itt hozzájárult, hogy a kiadatását egyszerűsített eljárásban intézzék, azaz az eljárás megindításához nem kell bevárni a hivatalos kolumbiai kérelmet.

A KIM tájékoztatása szerint a minisztérium "december 27-én döntött a kiadatásáról". A rendezőt a kolumbiai hatóságoknak február 4-ig kell átvenniük.

A La Semana spanyol bírósági forrásokból származó értesülései szerint Kolumbia így most már Magyarországtól kérheti Lapiedra kiadatását.

Lapiedrát a kolumbiai körözés alapján először Spanyolországban fogták el, még tavaly márciusban, de százezer eurós óvadék fejében szabadlábon védekezhetett. December 20-i kiadatási tárgyalásán már nem jelent meg, megszökött az országból.

Pablo Lapiedra és Lupe Fuentes (Fotó: Facebook / Northfoto)
Pablo Lapiedra és Lupe Fuentes (Fotó: Facebook / Northfoto)

Lapiedra a kolumbiai hatóságok szerint fiatalkorú lányokat toborzott pornófilmekhez Medellínben és Bellóban. A rendőrség egy helyi gimnázium igazgatója jelentette, hogy egyik 16 éves tanítványát Lapiedra és akkori neje, Lupe Fuentes, az ismert pornósztár szerepeltette egy pornófilmben. Az Interpol Fuentes ellen is körözést adott ki, a pornósztár a gyanú szerint az Egyesült Államokban tartózkodhat.

Lapiedra spanyolországi meghallgatásain azzal védekezett, hogy a fiatalkorú lányok hamis személyi igazolványokkal tévesztették meg, nem tudta, hogy fiatalkorúak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport