Meghalt a dabronci áramütés harmadik sérültje

2012.01.11. 15:23
Háromra emelkedett a tavaly szeptember végén Dabroncon történt áramütéses baleset halálos áldozatainak száma, miután elhunyt a legsúlyosabb sérült a szombathelyi kórházban – közölték az ügyben eljárást folytató hatóságok szerdán.

A Veszprém megyei Dabroncon két ember meghalt, négyen pedig megsérültek, amikor munkavégzés közben 20 ezer voltos áramütés érte őket. A településen épülő ipari csarnok építkezésén egy fémvázas állványt akartak az épület homlokzata elé tolni, ám az hozzáért a fölötte csaknem nyolcméteres magasságban húzódó, 20 ezer voltos vezetékhez. A baleset legsúlyosabb sérültjét a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel szállították a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház központi intenzív osztályára, ahol stabilizálták az állapotát.

Troják László, a megyei munkavédelmi felügyelőség megbízott vezetője szerdán közölte: a férfi a közelmúltban a szombathelyi kórházban elhunyt. Mint emlékeztetett, a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerve hivatalból közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az immár három halálos áldozatot követelő baleset körülményeit. A hat dolgozó két munkáltató alkalmazásában állt, ezért két nyugat-magyarországi cég ellen indult vizsgálat. A felügyelőség elsőfokú határozata ellen a munkáltató jogorvoslattal élt, jelenleg a másodfokú eljárás folyik  tette hozzá. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást, a hatóság a szakértői vélemények elkészülésére vár  közölte Futtató Norbert sajtóügyeletes.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport