Nyolc embert lőttek le egy guatemalai diszkóban

2012.01.23. 07:11
Nyolc embert öltek meg, további mintegy húszat pedig megsebesítettek fegyveres támadók Guatemalaváros közelében egy diszkóban szombat éjjel.

A guatemalai fővárostól mintegy 25 kilométerre délre fekvő Villa Nueva településen géppisztolyos férfiak törtek be az El Ranchón nevű diszkóba és válogatás nélkül lövöldöztek - közölte a rendőrség vasárnap.

K EPA20120123002

Ez az első nagyszabású támadás, amellyel szembenéz az egy hete hivatalba lépett Otto Pérez Molina elnök kormánya. Az államfő azt ígérte, hogy a hadsereg támogatásával keményen fel fog lépni az erőszak ellen. Pérez szerint a támadás mögött rivális kábítószercsempész bandák állnak, mivel a diszkóban kábítószert árultak.

Guatemala a világ egyik legerőszakosabb országa. Hivatalos adatok szerint a közép-amerikai országban naponta átlagosan 16 embert ölnek meg, minden százezer lakosra 38 gyilkosság jut.

K EPA20120123001

Guatemalán belül is a mintegy ezer lakost számláló Villa Nueva az egyik legerőszakosabb település, ahol a bandákba verődött fiatalok, valamint a szervezett bűnbandák, köztük a drogkartellek, rettegésben tartják a helyieket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport