Valér
-1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Szerdán hozzák haza az óceánjáró magyar halottját

2012.01.24. 12:18

Szerdán hozzák haza Fehér Sándor holttestét, aki az olasz óceánjáró balesetében vesztette életét. A Costa Concordia január 13-án éjjel feneklett meg, amikor a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigeténél sziklának ütközött, majd az oldalára fordult.

A 114 ezer 500 tonnás luxushajó fedélzetén 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajón 1023 fős személyzet tartózkodott, köztük 12 magyar.

Eddig 15 holttestet találtak meg, 28 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. Az áldozatok között van a 38 éves Fehér Sándor, aki zenészként dolgozott az óceánjárón.

Az áldozat édesanyja kedden elmondta: hivatalosan még mindig nem tudni, mi okozta fia halálát, ugyanis a halotti anyakönyvi kivonatot még sem ő, sem pedig a konzulátus nem kapta meg, mivel az olasz hatóságok még több, köztük szövettani vizsgálatot végeznek.

Fehér Sándor temetése február 1-jén, 14 óra 15 perckor, a kispesti temetőben lesz. A 38 éves elismert cigányzenészt a közelmúltban elhunyt édesapja mellett helyezik örök nyugalomra.

Tóth József, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője kedden közölte, hogy az olasz hatóságok a hétvégén elvégezték a halottszemlét. Hozzátette: a római nagykövetség közreműködött az adminisztratív feladatokban, így a férfi holttestét még a héten hazaszállíthatják.