Francia autós bűnbanda bukott le Budapesten

2012.01.29. 09:36 Módosítva: 2012.01.29. 12:46

Összesen mintegy 14 millió forintnyi összértékű autót lopott el a közelmúltban az a bűnbanda, amely két tagját péntek hajnalban fogták el a főváros egy külső kerületében. A két férfit éppen akcióban volt, szintén egy értékes francia autót próbált ellopni, amikor elfogták őket a rendőrök, derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményéből.

A rendőrség tájékoztatása szerint miután a két férfi ellen lopás elkövetése miatt eljárás indult, „a Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály nyomozói alapos adatgyűjtésbe kezdtek az esettel kapcsolatban”. Ennek és „a már jó ideje folytatott akciósorozat eredményeinek köszönhetően” egy harmadik férfi is gyanúba került. Róla hamarosan kiderült, hogy „jóval áron alul vette át a lopott autókat, majd több halásztelki telephelyen alkatrészekre bontva értékesítette azokat”.

D  MI20120129007
Fotó: Mihádák Zoltán

A három férfi lakóhelyén tartott házkutatások során több, a lopáshoz szükséges technikai eszközt találtak a nyomozók, másfelől az egyik férfinál kábítószer gyanús anyagokat, míg a harmadik személynél lőszernek látszó tárgyakat is lefoglaltak a rendőrök, melyeket jelenleg is szakértők vizsgálnak, olvasható a rendprségi közleményben.

A két férfi ellen, akik több gépjármű ellopásával és értékesítésével is gyanúsíthatóak, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett, míg a harmadik személlyel szemben üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás őrizetbe vételük mellett. A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztálya egyúttal kezdeményezte előzetes letartóztatásukat is az illetékes ügyészségnél, közölte a rendőrség.