Kettős vadászhalál: öngyilkosságra gyanakszanak

2012.01.29. 11:26

Szabályos vadászatnak indult, de két haláleset lett belőle: két férfi belehalt a vadászfegyverből lőtt sebeibe, a Pápához közeli Vid melletti erdőben. A körülmények és az elhalálozás pontos oka azonban bizonytalan.

A Napló Online jelentés szerint a pápai hatvanéves apa, annak fia, valamint a férfi élettársa indultak vadászatra a Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság területén, Vid mellett, Veszprém megyében. A vadászat előtt szabályosan bejelentkeztek a megfelelő helyen, az erdőben azonban már nem ügyeltek ennyire a szabályosságra.

A férfi az egyik magasles előtt átadta a 18 éves fiának az egyik golyós fegyverét, annak ellenére, hogy tudta, a gyereknek nincs engedélye. A másik szabálytalanságot azzal követte el, hogy a fiút kísérő nélkül hagyta ott a magaslesen, míg ő és élettársa átmentek egy másik magaslesre.

Nem tudni, mennyi idő telt el, amikor a szülők lövést hallottak, és a magaslesről leszállva visszaindultak a fiúhoz. A lesnél azonban már csak a fiú holttestét találták. Azt jelenleg senki nem tudja megmondani, hogy öngyilkosság történt-e, vagy szabálytalan fegyverhasználat okozta a tragédiát.

Az apa élettársa azonnal telefonált a mentőknek, majd mivel a Kisszőlős, Vid és Csögle által alkotott háromszögben történt az eset, kiment az országútra, hogy a mentőket be tudja kísérni a helyszínre. A mentősökkel együtt ment a leshez, ahol azonban már nem egy, hanem két holttestet találtak.

Feltehető, hogy az apa a nő távollétében öngyilkosságot követett el. A mentők már nem tudtak segíteni a fejsérülést szenvedett férfiakon. A rendőrség szerint sem történt emberölés, a helyszínelés vasárnap reggelre lezárult és a balesetet is kizárták addigra. A Napló szerint a nőhöz pszichológust kellett hívni, mert összeomlott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport