Kinga, Kincső
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Balla Irma fia nem válaszol az ügyésznek

2012.01.31. 10:44

Nem válaszol az ügyész kérdéseire a megismételt első fokú tárgyalás hátralévő részében az édesanyja, Balla Irma fideszes debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt Schönstein Sándor. A vádlott ezt a keddi tárgyaláson közölte Bakó József bíró kérdésére válaszolva a Debreceni Törvényszéken.

A már csaknem öt éve tartó eljárásban végig együttműködő Schönstein Sándor először a múlt hét csütörtöki tárgyalási napon tagadta meg a válaszadást Gulyásné Birinyi Ildikó kérdéseire, amikor az ügyész a meggyilkolt Balla Irma mosakodási, tisztálkodási szokásai iránt érdeklődött, és azt firtatta, hogy milyen színű bugyijai voltak az elhunytnak.

A keddi tárgyalási napon Schönstein Sándor egyértelművé tette, hogy nem csupán a múlt heti tárgyalási napra tagadta meg a választ, ezután sem kíván az ügyész kérdéseire válaszolni, de a vallomástételt nem tagadja meg, és a bíróság kérdéseire a továbbiakban is válaszol.

Kedden egy nyomozót és egy távközlési szakértőt hallgat meg az ügyben a bíróság.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség fiát, Schönstein Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Az ügyész súlyosításért, az ügyvéd felmentésért fellebbezett, így került az ügy tárgyalása a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtáblára.

A táblabíróság új eljárás lefolytatását rendelte el, miután "nem sikerült teljes körű bizonyítási eljárást lefolytatni az ügy részbeni felderítetlensége miatt".

A táblabíróság elrendelte Schönstein Sándor előzetes letartóztatásának azonnali megszüntetését is. Az új eljárásban továbbra is Schönstein Sándor az ügy vádlottja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport