Lakbérpótlékkal trükköző parlamenti képviselők?

2012.02.06. 10:12
Hat parlamenti képviselő annak ellenére felveszi a havi 116 ezer forintos lakhatási támogatást, hogy Budapesten és a választókerületükben is van lakása a vagyonnyilatkozata szerint.

Pörzse Sándor egy újpesti lakás tulajdonosa, a fővárosi listáról jutott be a parlamentbe, mégis felveszi a lakhatási támogatást, írja a Blikk.

– A budapesti lakásomban édesanyám él, ő az ingatlan haszonélvezője. Én magam Tahitótfaluban lakom életvitelszerűen, ezért veszem igénybe a lakhatási támogatást – magyarázta a Blikknek Pörzse Sándor, a műsorvezetőként ismertté vált jobbikos képviselő. Amikor a Blikk arról érdeklődött, hogy mire fordítja a havi 116 ezer forintot, gyorsan elköszönt, és lerakta a telefont.

Baracskai Józsefnek Zalaszentgróton van több háza, valamint egy lakása a XIII. kerületben.
– 2010-ben, amikor képviselő lettem, bejelentettem, hogy 50 százalék tulajdonrészem van egy budapesti lakásban.

Az Országgyűlés Hivatalában azt mondták, hogy jogosult vagyok a lakhatási támogatásra – mondta a Blikknek Baracskai József, a Demokratikus Koalícióhoz csatlakozott független képviselő, aki hozzátette: a budapesti lakásában nem szokott tartózkodni, mert olyan rossz állapotban van.

Kulcsár József fideszes képviselő egy zuglói és egy salgótarjáni lakás mellett veszi fel a lakhatási támogatást, csakúgy, mint az országos listáról bejutott jobbikos Nyikos László, aki egy szentendrei és egy VI. kerületi lakás tulajdonosa.

Az LMP-s Szilágyi László is országos listáról jutott be a parlamentbe, és annak ellenére felveszi a havi 116 ezer forintot, hogy van pesti ingatlana. A fideszes Vantara Gyulának két háza is van Békéscsabán, és a XI. kerületben haszonélvezője egy lakásnak is, ennek ellenére kap albérletre is pénzt az Országgyűlés Hivatalától.