Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Magyar drogcsempészeket fogtak Ausztriában

2012.02.08. 21:30 Módosítva: 2012.02.08. 21:54
Összesen 1,7 millió euró értékű kábítószert csempészett Ausztriába a rendőrség feltételezése szerint két magyar és két osztrák férfi, akiket szerdán tartóztattak le Ausztriában.

A gyanúsítottak a feltételezés szerint több év alatt mintegy 12 kilogramm kokaint, 96 kilogramm marihuánát, 120 ezer darab ecstasy tablettát és több kilogramm amfetamint csempésztek Magyarországról Ausztriába, legtöbbször a rábafüzesi és a pinkamindszenti határátkelőn át.

Elsősorban dél-burgenlandi és stájerországi bordélyokban értékesítették a kábítószert, de magyarországi éjszakai szórakozóhelyeken is árultak drogot. A kábítószerek becsült feketepiaci értéke összesen mintegy 1,7 millió euró a közlemény szerint.

Az osztrák rendőrség a magyar hatóságokkal szoros együttműködésben, 15 hónapos nyomozást követően fogta el a gyanúsítottakat. A két magyar férfit két kilogramm amfetamin Ausztriába szállítása közben fogták le az osztrák rendőrök. A bűnszervezet több feltételezett tagja ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A nyomozás keretében előállítások és házkutatások során különféle kábítószereket és fegyvereket talált a rendőrség. Összesen 31 ember ellen tettek feljelentést a kismartoni ügyészségen.