Spanyolok fogták el Magda Marinko bűntársát és Djindjić egyik gyilkosát

2012.02.10. 11:40

Több, gyilkosságokkal gyanúsított szerb férfit vettek őrizetbe Spanyolországban. A szerb és a spanyol rendőrség pénteken cserél adatokat, hogy pontosan beazonosíthassák a letartóztatottakat.

A szerb rendőrség szerint Luka Bojovićot, Vlado Milisavljevićet, Siniša Petrićet ás Vladimir Mijanovićot fogták el Valenciában.

Bojovićot 2010 szeptembere óta körözik több gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt. Szerbiában a távollétében folytatnak ellene eljárást egy 2004-es gyilkossági kísérlet és kettős gyilkosság miatt.

Bojović akkor szökött el Szerbiából, amikor a rendőrség elfogta a rettegett zimonyi klán két tagját, Sretko Kalinićot és Miloš Simovićot. Kalinić Zoran Djindjić szerb miniszterelnök gyilkosa, kedden próbált megszökni belgrádi börtönéből.

A szintén most elfogott Milisavljević a zimonyi klán meggyilkolt vezére, Dušan Spasojević "Šiptar" egyik legkozelebbi beosztottja volt. Távollétében összesen 75 év börtönre ítélték, 40 évet a klán gyilkosságaiért, 35-öt Djindjić meggyilkolásáért kapott.

Petrić a belgrádi sajtóértesülések szerint a Bojović csoport végrehajtója volt, ő követte el a legtöbb gyilkosságot. Korábban Magda Marinko bűntársaként halálra ítélték, de társai tisztázatlan körülmények között kiszabadították a börtönből.