Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Szélesebb a magasságánál a világ legkövérebb embere

2012.02.13. 21:34
Átvette a vezetést a világ legkövérebb embere kategóriában egy brit férfi a mexikói Manuel Uribétől, mert az utóbbi közel négy mázsát fogyott. Az új világelső neve Keith Martin, aki bő 3 és fél mázsát nyom.

A 42 éves Keith Martin a legutóbbi hivatalosnak mondható mérésekor 368 kilót nyomott. Tíz esztendeje nem kelt fel ágyából, 18 fős csapat gondoskodik róla.

A brit férfi szélesebb, mint magasabb: 173 centire nőtt, csípőjének kerülete viszont 180 centi. Tizenéves korában szabadultak el kilói, anyja halála miatti bánatában menekült az evésbe.

Felmerült, hogy testsúlycsökkentő műtétet hajtanak rajta végre, ám ahhoz az orvosok szerint jelenlegi súlyának a felére kellene fogynia Martinnak. Ő mégis inkább 8 hotdogos reggelivel kezdi napjait - adta hírül a The Sun című brit lap.

A világ új kövérrekordere ugyanakkor csaknem csont és bőr a régihez képest. Manuel Uribe csúcssúlya 590 kiló volt, de sikerült kétmázsásra "soványodnia". Amúgy nem ő minden idők legkövérebb embere, hanem egy 1983-ban elhunyt amerikai férfi, aki 635 kilót nyomott.