Elszabadult lovakat fogtak be a rendőrök

2012.02.17. 11:34

Majd' húsz ló tart Bükkszentkereszt irányából Lillafüredre, erről kapott bejelentést csütörtök dél körül a Diósgyőri Rendőrőrs, olvasható a rendőrség közleményében. A rendőrök gyorsan lezárták az adott útszakaszt, majd a megriadt állatokat beterelték a kiszáradt Szinva-patak medrébe. A művelet közben a járőrök felvették a kapcsolatban az elszabadult ménes tulajdonosával, aki azt tanácsolta, hogy az állatokat szalaggal kordonozzák körbe. A terv bevált, a lovak a sárga színű szalagkordonon belül maradtak a szakemberek kiérkezéséig.

Kiderült, hogy a közel negyven állatból álló ménes még előző nap szabadult el egy gazdaságból. Pénteken a reggeli órákban még több mint tíz ló kóborolt a Bükk-fennsíkon. Folyamatosan keresik a lovakat. A Miskolci Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövetővel szemben.

Elszabadult lovak legutóbb január elsején okoztak halálos balesetet Hajdúnánás és Polgár között. Egy Audi sofőrje később vette észre az útra terelt ménest, az állatok közé hajtott. A férfi a helyszínen életét vesztette, hat ló is elpusztult.