A fényszóró buktatta le a fiatal autótolvajt

2012.02.21. 13:55

Feltört hat autót, kocsikázni indult, végül egy árokban kötött ki egy 17 éves fiú hétfőn késő este Szegeden – tájékoztatott a rendőrség. Vallomása szerint "csak kocsikázni akart" a városban. Magához vett egy kalapácsot, és azzal járta a Szegedet, a parkoló autókat figyelve – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Először a Tópart utcában tört fel egy autót. Átkutatta, majd megpróbálta elindítani, de nem járt sikerrel. Ezért továbbment a Nyitra utcába, ott három autó ablakát törte be a kalapácsával. Egy Lada Nivát be tudott indítani, és autózni indult vele.

A Vándor utcában árokba borult, mert elfelejtette, hogy az út csúszik. Ekkor kivette az autóból az értékeket, majd ki is szállt, és feltört még egy Opelt. Kutatás közben felvillantotta a kocsi fényszóróját, ezt szúrták ki a járőrök. Az autóhoz érve azt látták, hogy az ablaka be van törve, valaki pedig kiugrik belőle, és futni kezd. Rövid üldözés után elfogták a fiatalembert. Már a helyszínen mindent elismert. Azt is elmondta, hogy a Kukorica utcában is feltört egy Ladát.

Kihallgatása után a szegedi rendőrkapitányság őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.