12 év fegyházat kapott a háromezer forintért gyilkoló férfi

2012.02.23. 11:27 Módosítva: 2012.02.23. 11:32

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a gyomaendrődi férfit, aki tavaly februárban egy sárkaparó ráccsal agyonverte idős ismerősét; a vádlott zsákmánya háromezer forint volt.

A most 21 esztendős Badari Zsolt  2011. február 17-én Gyomaendrődönegyütt ivott a barátjával, a másodrendű vádlott Horváth Jánossal. Az egyik kocsmában találkoztak a későbbi sértettel, akiről megtudták, hogy pár nappal korábban nagyobb mennyiségű készpénzhez jutott. Horváth János ötletére elhatározták, hogy miután a 71 éves férfi elindul, Badari Zsolt utána megy, leüti és elveszi a pénzt.

Az elsőrendű vádlott végül előbb hagyta el a kocsmát, hogy a sértettet az otthonánál várja. Amikor a férfi a teraszon tisztogatni kezdte csizmáját, mögé került és egy 13 kilogrammos sárkaparó ráccsal fejbe csapta. A még életjeleket mutató sértettre összesen ötször sújtott le, majd elvette pénztárcáját, amelyben mindössze háromezer forintot talált. Az idős férfi ezután nem sokkal meghalt.

A vádlott elvette az áldozat kulcsait, majd átkutatták a lakást, de nem találtak semmit. A rendőrséget még a bűncselekmény éjszakáján az elsőrendű vádlott édesanyja értesítette, miután fia elmondta neki a történteket.

A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek Badari Zsoltot, ezért jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta. Horváth Jánost felbujtóként elkövetett rablás bűntettéért három és fél év börtönre ítélték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport