Pornószínészekkel játszatták el Damu Roland közösülési jelenetét

2012.02.28. 07:39
A másodfokú bírósági tárgyalásra készülő védelem pornószínészek alakításával próbálja bizonyítani, hogy Damu Roland nem erőszakolta meg korábbi barátnőjét. Ruttner György ügyvéd szerint az elkészült film bizonyítja, hogy az elsőfokú ítéletben leírt módon nem történhetett meg az eset. A videót a Blikk tette közzé.

Damu védője, Ruttner György ügynökségen keresztül rendelte meg a videót, és egy felnőtteknek szóló interaktív erotikus tartalmat szolgáltató cégen keresztül keresett hozzá a bűnügy sértettjéhez, Palácsik Tímeához és a vádlott színészhez, Damuhoz hasonló szereplőket.

A Blikk keddi cikke szerint a nem jogerős ítélet alapján játszották újra a – védelem szerint csak állítólagos – nemi erőszakot.

A színészeknek az akták alapján választottak ruhát, és az eredeti helyszínen ismételték meg az esetet. A forgatás szabályos pornófilmezéshez hasonló módon kezdődött, a színészek bemutatták az egészségügyi tesztjeiket, HIV-vírus és más nemi betegségek negatív eredményére volt szükség a részvételhez.

A Blikknek nyilatkozó cégvezető szerint a pornószínészek végül mégis csalódottan távoztak a helyszínről, mert a rendezői utasításnak – vagyis az ítéleti résznek – megfelelve nem sikerült végrehajtaniuk az aktust. A cégvezető szerint a lány összeszorított combjai meggátolták a férfit abban, hogy sikerüljön „a sértett hüvelyébe hatolnia és a közösülést megkezdenie". A női főszereplő szerint ott kezdődtek a nehézségek, amikor a bugyit nem sikerült letépni róla.

Ruttner azért indítványozott bizonyítási kísérletet, mert álláspontjuk szerint Damu Roland nem erőszakolhatta meg Palácsik Tímeát. Sokat gondolkodtam, hogy milyen módon szemléltethető a sértett vallomása, ha a bizonyítási kísérletben való részvételt nem vállalná lelki okok miatt. Így jött az ötlet, amelyben annyit kértem, hogy az ítélet tényállását hajtsák végre. Az eredmény igazolta, hogy anatómiai igazságügyi szakértői vizsgálat is szükséges – nyilatkozta a lapnak Ruttner György.

Első fokon hat év börtönt kapott az egykori sorozatsztár.