Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Kettős emberölés a XV. kerületben

2002.10.16. 20:22
Régi sérelmekre, illetve anyjának kegyetlen természetére hivatkozott indítékként az a 26 éves férfi, akit a rendőrség édesanyja és nővére két héttel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsít - számolt be Petőfi Attila alezredes a BRFK sajtótájékoztatóján szerdán a fővárosban.
Az életvédelmi osztály vezetője elmondta, hogy a holttestekre és az öngyilkosságot megkísérlő, biztonsági őrként dolgozó férfira vasárnap találtak rá a gyanúsított volt élettársának bejelentése alapján.

Az alezredes az ügy előzményeit ismertetve beszámolt arról, hogy a férfi élettársával egy XIV. kerületi albérletben élt, azonban anyagi gondok miatt el kellett onnan költözniük, és közben szét is váltak; ezután a férfi visszaköltözött édesanyja XV. kerületi házába.

Az élettárs fedezte fel a holttesteket

A gyanúsított októberben több alkalommal is pénzt kért kölcsön a szomszédoktól különböző hamis indokokra, például édesanyja műtétjére, orvosi kezelésére hivatkozva.

A férfi élettársa múlt vasárnap beszélni szeretett volna volt barátjának édesanyjával, ezért felkereste őt lakóhelyükön. A nő nem tudott bemenni a házba a kapun, ezért a kerítésen mászott be, majd a lakásba bejutva felfedezte a halott édesanyát.

Megrémülve elfutott, és értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve a házban megtalálták az édesanya mellett lányának holttestét is.

Petőfi Attila elmondta, hogy az orvos szakértői vélemény alapján az anyát és lányát körülbelül két hete ölhette meg a gyanúsított brutális kegyetlenséggel.

Képtelen volt eltüntetni a halottakat

Az anyát álmában érte a halál, míg a nővér és öccse valószínűleg dulakodott egymással a gyilkosság előtt.

Az alezredes hozzátette, hogy a gyanúsított a gyilkosság után el akarta tüntetni a nyomokat és a holttesteket, de elmondása szerint erre képtelen volt, s elkezdett italozni.

Elmondta azt is, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök a 26 éves férfira vasárnap este önkívületi állapotban találtak rá az öngyilkossági szándékkal bevett gyógyszerek miatt, de életét idejében megmentették. A gyanúsított több búcsúlevelet is hagyott hátra, amelyekben azon reményét fejezte ki, hogy halála után élettársa és annak két gyereke örököl.

Petőfi Attila közölte: a férfit, akit több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítanak, elmeorvosi szakértői vizsgálatnak is alávetik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!