Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kettős emberölés a XV. kerületben

2002.10.16. 20:22
Régi sérelmekre, illetve anyjának kegyetlen természetére hivatkozott indítékként az a 26 éves férfi, akit a rendőrség édesanyja és nővére két héttel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsít - számolt be Petőfi Attila alezredes a BRFK sajtótájékoztatóján szerdán a fővárosban.
Az életvédelmi osztály vezetője elmondta, hogy a holttestekre és az öngyilkosságot megkísérlő, biztonsági őrként dolgozó férfira vasárnap találtak rá a gyanúsított volt élettársának bejelentése alapján.

Az alezredes az ügy előzményeit ismertetve beszámolt arról, hogy a férfi élettársával egy XIV. kerületi albérletben élt, azonban anyagi gondok miatt el kellett onnan költözniük, és közben szét is váltak; ezután a férfi visszaköltözött édesanyja XV. kerületi házába.

Az élettárs fedezte fel a holttesteket

A gyanúsított októberben több alkalommal is pénzt kért kölcsön a szomszédoktól különböző hamis indokokra, például édesanyja műtétjére, orvosi kezelésére hivatkozva.

A férfi élettársa múlt vasárnap beszélni szeretett volna volt barátjának édesanyjával, ezért felkereste őt lakóhelyükön. A nő nem tudott bemenni a házba a kapun, ezért a kerítésen mászott be, majd a lakásba bejutva felfedezte a halott édesanyát.

Megrémülve elfutott, és értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve a házban megtalálták az édesanya mellett lányának holttestét is.

Petőfi Attila elmondta, hogy az orvos szakértői vélemény alapján az anyát és lányát körülbelül két hete ölhette meg a gyanúsított brutális kegyetlenséggel.

Képtelen volt eltüntetni a halottakat

Az anyát álmában érte a halál, míg a nővér és öccse valószínűleg dulakodott egymással a gyilkosság előtt.

Az alezredes hozzátette, hogy a gyanúsított a gyilkosság után el akarta tüntetni a nyomokat és a holttesteket, de elmondása szerint erre képtelen volt, s elkezdett italozni.

Elmondta azt is, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök a 26 éves férfira vasárnap este önkívületi állapotban találtak rá az öngyilkossági szándékkal bevett gyógyszerek miatt, de életét idejében megmentették. A gyanúsított több búcsúlevelet is hagyott hátra, amelyekben azon reményét fejezte ki, hogy halála után élettársa és annak két gyereke örököl.

Petőfi Attila közölte: a férfit, akit több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítanak, elmeorvosi szakértői vizsgálatnak is alávetik.