Benedek
-5 °C
5 °C

Háromszor próbálta megölni a férjét

2003.01.13. 17:03
Egy szolnoki nő fél év alatt háromszor próbálta megölni férjét. Az asszony méreggel és fojtogatással is próbálkozott. Sikertelenül. A férj nem gyanakodott, a nő akkor bukott le, amikor tervébe beavatta a férfi beosztottját.
Emberölési kísérlet miatt folytat eljárást egy 37 éves szolnoki nő ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság - értesült a HavariaPress. A nyomozók szerint, az asszony 2002 nyara óta három alkalommal kísérelte meg megölni a férjét.

Az első alkalommal italba kevert nyugtatókkal kábította el a férjét, majd mikor az elaludt, megpróbálta megfojtani. A jól megtermett férfi azonban túlélte a gyilkossági kísérletet. Másodszor a Kékestető egyik magaslatáról próbálta meg lelökni, ám túl sok altatót itatott a férjével, így pedig a kiszemelt szikláig sem jutottak el.

Mérges üdülés

Miután két alkalommal kudarcot vallott, férje egyik éttermi alkalmazottját arra akarta rávenni, szerezzen neki erős mérget. A nő ezt a romániai üdülésük alkalmával akarta bevetni, azonban az alkalmazott inkább figyelmeztette főnökét, aki feljelentette feleségét.

A bizonyítékok alapján a nőt a Szolnoki Városi Bíróság előzetes letartoztatásba helyezte.

Nem gyanakodott

A férfi az első két kísérlet után nem gyanakodott: azt gondolta, hogy rosszul lett - mondta az Indexnek Pácskai Tünde, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, aki sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta értesüléseinket, miszerint a nő anyagi okokból akart végezni férjével.