Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Négy magyar halott egy angliai balesetben

2006.02.15. 14:05
Magyar munkásokat szállító kisbusz karambolozott egy kamionnal az angliai az A52-es úton. Összesen hatan haltak meg az utóbbi évek legsúlyosabb angliai közúti szerencsétlenségében.
Négy magyar állampolgár halt meg kedden egy angliai közúti balesetben. A szerencsétlenség, amelynek összesen hat halálos áldozata volt, hétfőn történt a kelet-angliai Lincolnshire grófságban, Grantham kisváros közelében, Sedgebrook és Bottersford között.

A londoni magyar nagykövetséget kedden késő este arról tájékoztatta a lincolnshire-i rendőrség, hogy az áldozatok közül négyen magyarok voltak.

A másik két halott a magyar munkavállalókat szállító kisbusz portugál vezetője, illetve annak a kamionnak a sofőrje, amellyel a kisbusz előzés közben összeütközött.

A baleset, amely az utóbbi évek legsúlyosabb közúti szerencsétlensége Angliában, az A52-es főúton következett be. Az út még kedd éjjel is le volt zárva.

Előzni akart

A rendőrség eddigi vizsgálatai alapján valószínűsíthető, hogy a kisbusz - hírek szerint portugál - vezetője a két nyomsávos országúton kamionsor előzésébe kezdett. Egy teherautót megelőzött, a második előzése közben azonban frontálisan ütközött egy harmadik, szembejövő kamionnal.

A baleset után egy negyedik teherautó belerohant annak a kamionnak a hátuljába, amellyel a kisbusz ütközött.

A kisbusz nyugati irányba tartott, az utasok Nottinghamshire grófságbeli munkahelyére, amikor a szerencsétlenség történt.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az elhunytak földi maradványait a leicesteri kórházba szállítják halottkémi vizsgálatra.

A kisbusz további két utasa- az egyik szintén magyar - megsérült; őket a granthami kórházban kezelték, de szerdán este a magyar sérült elhagyhatta az intézményt.

Abelovszky György londoni magyar főkonzul, aki szerdán a baleset helyszínére utazott, indulása előtt az MTI-nek Londonban azt mondta: a balesetben elhunyt magyarok hegesztőként dolgoztak, és munkahelyükre tartottak, amely másfél órányi autóútra volt szállásuktól. A magyar munkavállalók a múlt hónapban érkeztek Nagy-Britanniába.