Viola
-6 °C
0 °C

Letartóztatták a részeg pilótát

2006.02.13. 10:08
Már hétfőn bíróság elé állítják az American Airlines egyik pilótáját. A férfi ittasan jelentkezett szolgálatra az angliai Manchesterben. A Chicagóba tartó járat három órát késett miatta.

Ittasan akarta átrepülni az óceánt az American Airlines egyik pilótája a hétvégén, jelentette a Reuters. A Manchester és Chicago közlekedő Boeing-767-es fedélzetén 198 utas várt az indulásra, de az illuminált pilótát őrizetbe vették.

A magát a világ elsőszámú légitársaságaként reklámozó American Airlines közleménye szerint az ittas pilóta valójában csak tartalék pilóta volt, csak a pilóta vagy az első tiszt megbetegedése esetén kellett volna szolgálatba állnia. A légitársaság a Reuters kérdésére nem volt hajlandó megnevezni érintett pilótáját.

A pilótát szombaton tartóztatták le Manchesterben a brit hatóságok, amikor ittasan jelentkezett szolgálatra. A pilótát hétfőn már bíróság elé is állíthatják.

Az American Airlines nem kívánta bővebben kommentálni az esetet. "Társaságunk első számú célja az utasok és a személyzet biztonsága. Nagyon szigorú szabályaink vannak az alkoholfogyasztsra, amit be is tartatunk munkatársainkkal" - közölte a cég a Reutersszel.

Az 55-ös járat a tartalékpilóta letartóztatása miatt három órás késéssel érkezett Chicagóba. Útközben New Yorkban is le kellett szállniuk, hogy új tartalékpilótát vegyenek fel, jelentette a Reuters.