Erik, Alexandra
EUR 385,65 Ft
USD 366,63 Ft
9 °C
23 °C

Abortuszt hajtottak végre a megerőszakolt kilencéves kislányon

2003.02.24. 13:00
Elvetette gyermekét egy nemi erőszak során teherbe esett kilencéves nicaraguai kislány. Az eset komoly vihart kavart a katolikus Nicaraguában. Natalia Barias családügyi miniszter szerint a kilencéves kislánynak meg kellett volna tartania gyermekét.
A szülők állítása szerint a gyermeket Costa Ricában erőszakolták meg, ahol a család egy kávéültetvényen dolgozott. Bár korábbi értékelések szerint mind az abortusz, mind a gyermek megtartása a kislány halálát okozhatta volna, a hírről beszámoló Violeta Delgado, a Nők az Erőszak Ellen nevű szervezet vezetője szerint a kislány jól van - írja a BBC.

Konzervatívok kontra feministák

Az abortusz kérdése komoly társadalmi vitát robbantott ki a katolikus Nicaraguában. Az ország törvényei csak abban az esetben engedélyezik az abortuszt, ha a terhesség az anya életét fenyegeti. Ugyan ez orvosi vélemények szerint adott volt, a katolikus egyház képviselői és konzervatív csoportok a 15 hetes magzat megtartását követelték a gyermektől. Feminista szervezetek, így a Nők az Erőszak Ellen azonban az abortuszt javasolták.

Natalia Barias családügyi miniszter szerint a kilencéves kislánynak meg kellett volna tartania gyermekét. A műtét elvégzésére önként jelentkeztek orvosok, azt egy magánklínikán végezték el. Delgado szerint a kislány "boldog, remek állapotban van". A Costa Rica-i hatóságok őrizetbe vették a nemi erőszak gyanúsítottját.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Betét