Huba
17 °C
33 °C

Vihar elől menekültek az áldozatok

2004.07.20. 07:24
Illegálisan áram alá helyezett vadvédelmi kerítés végzett két emberrel Abodon. A Szendrőhöz közeli kis abaúji településen hétfőn délután járókelők fedezték fel, hogy két ember holtteste fekszik egy kerítésre borulva. Az elhunyt 64 éves asszonynak közeli hozzátartozója volt az a férfi, aki áramot vezetett a kerítésbe - értesült az Index.
Egy idős házaspár megégett holttestére találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abod község határában hétfőn délután.

Rokonok voltak

Egy helyi lakos elmondása szerint az idős házaspár "kapálni volt a faluszélen lévő háznál", mikor kitört a vihar. Az eső elől a kerítésen átmászva akartak fedezéket keresni, ekkor érte őket a halálos áramütés. Az elhunyt 64 éves asszonynak közeli hozzátartozója volt az a férfi, aki áramot vezetett a kerítésbe - értesült az Index.

Az Indexnek nyilatkozó asszony elmondta, hogy a kerítés már régóta áll, de arról nem volt tudomása, hogy a tulajdonos áramot vezetett bele. "Meggondolatlan ember. Nagyon nagy tragédia ez a kis falunkban" - tette hozzá.

Úgy tudjuk, a kerítés tulajdonosa, M. József a rendőröknek rögtön elismerte, hogy a vadkárok miatt áramot vezetett a kukoricását szegélyező kerítésbe. A férfi állítólag azt mondta, hogy éppen az elhunyt férfi, a sógora segített neki "kivinni a 220-at".

A rendőrség tájékoztatása szerint "az elhunyt és sógora a lakásuk végén lévő telkükön termesztett növényeket akarták a vaddisznóktól védeni oly módon, hogy dróttal körbekerítették, s abba áramot vezettek - erre a lakossági áramforrást, a 220 V-ot használták". M. József előző nap este áram alá helyezte a kerítés, és úgy tervezte, hogy majd másnap reggel áramtalanítja - ezt azonban elfelejtette, s mire délelőtt hazatelefonált a feleségének, hogy húzza ki a drótot a konnektorból, már megtörtént a tragédia.

A férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.