Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Vihar elől menekültek az áldozatok

2004.07.20. 07:24
Illegálisan áram alá helyezett vadvédelmi kerítés végzett két emberrel Abodon. A Szendrőhöz közeli kis abaúji településen hétfőn délután járókelők fedezték fel, hogy két ember holtteste fekszik egy kerítésre borulva. Az elhunyt 64 éves asszonynak közeli hozzátartozója volt az a férfi, aki áramot vezetett a kerítésbe - értesült az Index.
Egy idős házaspár megégett holttestére találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abod község határában hétfőn délután.

Rokonok voltak

Egy helyi lakos elmondása szerint az idős házaspár "kapálni volt a faluszélen lévő háznál", mikor kitört a vihar. Az eső elől a kerítésen átmászva akartak fedezéket keresni, ekkor érte őket a halálos áramütés. Az elhunyt 64 éves asszonynak közeli hozzátartozója volt az a férfi, aki áramot vezetett a kerítésbe - értesült az Index.

Az Indexnek nyilatkozó asszony elmondta, hogy a kerítés már régóta áll, de arról nem volt tudomása, hogy a tulajdonos áramot vezetett bele. "Meggondolatlan ember. Nagyon nagy tragédia ez a kis falunkban" - tette hozzá.

Úgy tudjuk, a kerítés tulajdonosa, M. József a rendőröknek rögtön elismerte, hogy a vadkárok miatt áramot vezetett a kukoricását szegélyező kerítésbe. A férfi állítólag azt mondta, hogy éppen az elhunyt férfi, a sógora segített neki "kivinni a 220-at".

A rendőrség tájékoztatása szerint "az elhunyt és sógora a lakásuk végén lévő telkükön termesztett növényeket akarták a vaddisznóktól védeni oly módon, hogy dróttal körbekerítették, s abba áramot vezettek - erre a lakossági áramforrást, a 220 V-ot használták". M. József előző nap este áram alá helyezte a kerítés, és úgy tervezte, hogy majd másnap reggel áramtalanítja - ezt azonban elfelejtette, s mire délelőtt hazatelefonált a feleségének, hogy húzza ki a drótot a konnektorból, már megtörtént a tragédia.

A férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?