Ödön
2 °C
11 °C

Acélkereskedőket gyanúsítanak adócsalással

2008.09.22. 13:35
A cégek az unióból nettó áron szerezték be az árut, de a belföldi továbbértékesítéskor a vevőktől már az ÁFÁ-val megnövelt árat kérték el.

Mintegy 770 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek azok az acélkereskedelemmel foglalkozó cégek, amelyeket a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) ellenőrzött az elmúlt napokban. A VPOP közleménye szerint a budapesti, győri és szolnoki székhelyű cégek 2006 és 2008 között az unióból nettó áron szerezték be az árut, de a belföldi továbbértékesítéskor a vevőktől már az ÁFÁ-val megnövelt árat kérték el. Az adómegfizetés elkerülése érdekében hamis tartalmú adóbevallásokat nyújtottak be, amelyek mögött nem létező belföldi beszerzéseket tüntettek fel.

A nyomozás adatai szerint a cégek ezzel 770 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek; ennek megtérülése érdekében a pénzügyőrök egy nagy értékű ingatlant, autót és készpénzt foglaltak le. Az ügyben a VPOP két gyanúsítottat hallgatott ki különösen nagy mértékű adócsökkenést okozó adócsalás bűntette megalapozott gyanújával. Közülük egy embert a Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, míg a másik házi őrizetbe került.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?