Sára, Márió
2 °C
6 °C

Kétszáztízmilliós adócsalás Egerben

2004.11.04. 14:28
Egy egri testvérpár több cége közötti körbeszámlázással a rendőrök szerint 210 millió forint adót csalt. A tesvérek a rendőrségi nyomozás hatására később inkább befizették a pénzt, de az eljárást így sem tudják elkerülni.
A Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást indított egy betéti társaság ellen, mert az egyik beltag és testvére a gyanú szerint 210 millió forintot csaltak el adójukból, írja honlapján az ORFK.

Körbeszámláztak cégeik között

A rendőrök szerint az egri cég beltagja és testvére több vállalkozást vezettek, amelyek között úgynevezett körbeszámlázással fiktív számlákat könyveltek le, így csökkentve a befizetendő adójukat. A Heves Megyei Nyomozó Hivatal munkatársai és az APEH revizorok eljárást indítottak az egri tesvérpár ellen. Nem sokkal ezután a tesvérpár elismerte az adócsalást és "önkéntes kármegtérítésként megfizette a 210 millió forint kárt", olvasható a közleményben.

Hiába fizették be, büntetésre számíthatnak

Kissné Seres Csilla, az NNYI sajtóreferense az Indexnek elmondta, hogy a pénz befizetése ellenére a nyomozók tovább folytatják az eljárást a testvérpár ellen, ugyanakkor a bíróság várhatóan "kedvezőbben ítéli majd meg" tettüket.