Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Felfüggesztett börtönt kapott a siegheilező kutya gazdája

2004.02.06. 15:11
Tizenhárom hónap felfüggesztett börtönbüntetés szabtak arra a férfira Németországban, aki betanította Adolf nevű kutyáját arra, hogy náci üdvözlésre lendítse mancsát.
A keverék kutya 54 éves gazdájára azután figyelt fel a rendőrség, hogy az utcán "siegheilezett".

Náci jelképek viselése

Miután megállították, büszkén bemutatta Adolf tudományát is, erre aztán eljárás indult ellene.

Először az eb betanítása miatt akarták elítélni, ám idővel ejtették ezt a vádat, és végül nyilvános helyen elkövetett siegheilezésért, meg Adolf Hitler képével díszített póló viseléséért szabták ki rá a 13 hónap felfüggesztett börtönt.

A kutya állatmenhelyre kerül

Roland T. akár három év börtönbüntetést is kaphatott volna náci jelképek használata miatt. A bíróság mérlegelése szerint a férfi által elkövetett egyéb bűnök mellett eltörpül, hogy mire idomította be kutyáját, ezért érdemben nem foglalkoztak ez utóbbi tényállással. A rendőrségi vizsgálatok szerint a férfi több alkalommal is nyilvánosan éltette Hitlert.

A kutya feltehetően állatmenhelyre kerül. Carola Ruff, a helyi állatvédő szervezet tagja szerint a kutya nem ítélhető el amiatt, hogy a gazdája mire idomította be. "Rosszul leszek a gondolattól, hogy valaki torz elméjének eszközeként használja fel kutyáját" - nyilatkozta a Berliner Kuriernek az állatvédő nő.