Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Tizennyolc évet kapott a hitelezőjét bebetonozó adós

2006.10.17. 14:16
Tizennyolc év fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a fiatalembert, aki fejbe lőtte, majd betonba öntötte hitelezőjét.

Helybenhagyta és jogerőre emelte a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Bíróság áprilisi ítéletét, melyben 18 évnyi fegyházbüntetést rótt arra a 27 éves fiatalemberre, aki - hogy tartozását ne kelljen megadnia - maffiafilmeket idéző módszerrel végezte ki hitelezőjét.

Fejbe lőtte

Az adós három évvel ezelőtt végezte ki üzlettársát, akinek pénzzel tartozott: egyik találkájukon fejbe lőtte, majd egy olajos hordóba - fejjel lefelé - betonozta hitelezőjét.

A hordót társai segítségével a Dunához szállította gépkocsiján, majd a folyóba dobta. Az eltűnt üzletembert a rendőrség közigazgatási eljárás keretében kereste, mikor tanúként meghallgatták a későbbi vádlottat is.

Bűnpártolás és bűnsegédlet

A férfi kihallgatásán lelkileg megtört, s részletesen beszámolt az általa elkövetett gyilkosságról. A férfi két segítőjének ítélete már elsőfokon jogerőre emelkedett, őket bűnpártolás és bűnsegédlet miatt ítélték el.

Egyikőjük az adós hordóba betonozott testét szállító gépkocsi előtt, mint egy felvezető autó hajtott, elterelve ezzel egy esetleges közlekedési ellenőrzés során a mögötte hajtóról a gyanút. A fegyházbüntetésen túl, a bíróság a vádlottat tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.