Kázmér
-2 °C
15 °C

Agyonverte főnökét, mert nem kapott kölcsönt

2003.05.13. 14:08
A vád szerint agyonverte munkaadóját még tavaly egy budapesti férfi, mert főnöke nem volt hajlandó kölcsönadni neki. A vádlott, aki kedden állt bíróság elé tettéért kalapáccsal és fejszével vetett véget 64 éves munkaadója életének.
A vádlott kihallgatásával kezdődött meg kedden a Fővárosi Bíróságon az a per, amelyben egy férfit munkaadójának agyonverésével vádolnak - jelenti a HavariaPress. A férfi a vád szerint 2002. április végén kalapáccsal és fejszével verte agyon 64 éves munkaadóját, mert nem volt hajlandó pénz kölcsönözni neki.

A 39 éves, alkoholista férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolják. Az ügyész indítványozta a vádlott kényszer-gyógykezeltetését is. A vádlott 2002. április elején segédmunkásként kezdett el dolgozni egy építkezésen. A hónap végén munkaadója meghívta borozni rákoscsabai lakására. Italozás közben próbált kölcsönt kérni, a főnök azonban nem volt hajlandó kölcsönözni.

A beszélgetés rövidesen veszekedéssé és kölcsönös sértegetéssé fajult. A vád szerint a tettes ekkor elvesztette a fejét, és hat-nyolc ütéssel agyonverte munkaadóját. A gyilkos ezután az áldozat kabátját is átkutatta, azonban a kabát kiforgatott zsebeiből mindössze 250 forint készpénzt tudott magával vinni. A vádlott a rendőrségi kihallgatásain először tagadta, majd beismerte tettét, megbánást azonban nem tanúsított.